Kennismakingscursus Bijenhouden 2019

De vereniging organiseert elk jaar een kennismakingscursus bijenhouden.
Deze cursus is bedoeld voor mensen die overwegen bijen te gaan houden en daar kennis en ervaring in willen opdoen.

De cursus bestaat uit 4 theorieavonden en 8 praktijkochtenden en worden gegeven door ervaren en enthousiaste imkers uit de vereniging. Na afronding van de cursus moeten de deelnemers in staat zijn om zelf een of meerdere bijenvolkjes te houden. Aan het begin van het nieuwe seizoen volgt er nog een ‘opfrisochtend’ om de opgedane kennis en ervaringen te bespreken.

De 4 theorieavonden worden gehouden op Kinderboerderij De Woid, Koperslager 9a, 1625 AH te Hoorn.
Deze kinderboerderij ligt langs het Keern en is te bereiken via de naastgelegen woonwijk.

De data voor de theorieavonden zijn:
- Woensdag 27 februari
- Woensdag 13 maart
- Woensdag 27 maart
- Woensdag 10 april
We beginnen om 19:30 uur en eindigen rond 21:30 uur.

De 8 praktijkochtenden worden gehouden op De Bijenboet, Molenweg 27, 1619 EV te Andijk.

De data voor de praktijkochtenden zijn:
- Zaterdag 20 april
- Zaterdag 4 mei
- Zaterdag 11 mei
- Zaterdag 25 mei
  - Zaterdag 1 juni
- Zaterdag 15 juni
- Zaterdag 22 juni
- Zaterdag 29 juni
We beginnen om 10:00 uur en eindigen rond 12:00 uur.

De kosten voor de gehele cursus bedragen € 92,50. Dit is inclusief het cursusboek ‘Bijenhouden. Hoe doe je dat?’ van Friedrich Pohl. U krijgt aan het eind van de cursus als bewijs van deelname een getuigschrift.

De cursus is een onderdeel van de activiteiten van Bijenteeltvereniging West-Friesland en valt buiten het officiële cursusaanbod van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging.

De inschrijving voor de cursus 2019 is gesloten.
Aanmelden voor deelname in 2020 kan nu al. Inschrijven kan hier.

Copyright Bijenteeltvereniging West-Friesland.