Kennismakingscursus Bijenhouden 2018

De vereniging organiseert elk jaar een kennismakingscursus bijenhouden.
Deze cursus is bedoeld voor mensen die overwegen bijen te gaan houden en daar kennis en ervaring in willen opdoen.

De cursus bestaat uit 4 theorieavonden en 8 praktijkochtenden en worden gegeven door ervaren en enthousiaste imkers uit de vereniging.
Het doel is dat de deelnemers na afronding van de cursus in staat zijn om zelf een of meerdere bijenvolken te houden.
Aan het begin van het nieuwe seizoen volgt er nog een ‘opfrisochtend’ om de opgedane kennis en ervaringen te bespreken.

De theorieavonden worden gehouden op Kinderboerderij De Woid, Koperslager 9a, 1625 AH te Hoorn.
Voor 2018 worden deze gehouden op 28 februari, 14 maart, 28 maart en 11 april.
We beginnen om 19.30 uur en eindigen om 21.30 uur.

De praktijkochtenden worden gehouden op De Bijenboet, Molenweg 27, 1619 EV te Andijk.
Voor 2018 vinden deze plaats op 21 april, 5 mei, 12 mei, 26 mei, 2 juni, 9 juni, 23 juni en 30 juni
We starten om 10.00 uur en eindigen ergens rondom 12.00 uur.

De kosten voor de gehele cursus bedragen € 92,50. Dit is inclusief het cursusboek ‘Bijenhouden. Hoe doe je dat?’ van Friedrich Pohl.
U krijgt aan het eind van de cursus als bewijs van deelname een getuigschrift.

De cursus is een onderdeel van de activiteiten van Bijenteeltvereniging West-Friesland en valt buiten het officiële cursusaanbod van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging.

Wilt u de cursus volgen? Meld u dan hier aan.

De inschrijving voor de cursus 2019 is weer geopend.

Copyright Bijenteeltvereniging West-Friesland.